...

לשיחת ייעוץ

מעבד אינטל – המדריך האולטימטיבי

מעבד אינטל

מדריך מתקדם למעבדי אינטל

במאמר זה נדון במעבד אינטל לאורך השנים ובהבדלים בין המעבדים  Core i3, Core i5, Core i7 ו-Core i9.

תוכן עניינים

הקדמה - מהו מעבד?

את מעבד המחשב אפשר לתאר כ"מוח" המחשב. המעבד הוא הרכיב שאחראי לכל מיליוני החישובים שגורמים למחשב הלכה למעשה לעבוד. בתוך המעבד יש רכיב שנקרא הליבה של המעבד, או "Core" באנגלית. בתוך הליבה יש מאות מיליוני טרנזיסטורים המתפקדים כמתגים קטנים. לטרנזיסטורים יש שני מצבים, סגור ופתוח – או אחד ואפס בשפת המחשב, ויחד הם יכולים לבצע כמויות בלתי נתפסות של חישובים בפרקי זמן קצרים ביותר.

מעבדי סלרון, פנטיום ואטום

בחלק זה נתאר בקצרה את מעבדי אינטל שפותחו לפני פיתוח סדרת ה Core i. שמות המעבדים השונים של אינטל עלולים לבלבל בלשון המעטה, שכן השם עצמו לא מעיד כלל על ביצועי המעבד. בטח השמות שלהם מוכרים לחלק מהקוראים: Atom, Celeron ו-Pentium.

Intel Atom: מבין שלושת הגרסאות, מעבד זה הוא החלש ביותר בכל הנוגע לביצועים. המעבד פותח כדי לספק פתרון לצריכת חשמל נמוכה לטלפונים ניידים ודומיהם. בצד המחשב, הם שימשו בעיקר במחשבים הניידים שכבר הספיקו להשכח, ה "Netbooks".

Intel Celeron: זהו הדגם הסטנדרטי למחשבים ניידים זולים. הם מייצרים פחות חום והם גם חסכוניים יותר בצריכת החשמל מהגרסאות של Pentium ו-Core, מה שנותן למחשבים חיי סוללה ארוכים יותר. מעבד זה מתאים למשימות פשוטות מאוד כמו עיבוד תמלילים, גלישה ברשת וכו'.

Intel Pentium: למעבדי Pentium היה בעבר יתרון ביצועים ברור לעומת הסלרון, אך כיום ההבדל הוא די זניח ולא משמעותי. פנטיום היא עדיין בחירה טובה עבור מחשב נייד פשוט וזול.

אינטל פנטיום 4
מספיק מבוגר בשביל לזכור את פנטיום 4 המיתולוגי?

ליבה כפולה? 4 ליבות? 8 ליבות? או אולי בכלל 16?

אז מה בדיוק המשמעות של "ליבה כפולה" או "ארבע ליבות"? כאמור, המעבד (מוח המחשב) מורכב ממספר ליבות הפועלות במקביל. קל לחשוב שיותר ליבות יתנו יותר מהירות, אבל לא תמיד זה המקרה. כדי שהמחשב יוכל לנצל יותר ליבות, יש להתאים את התוכנה לכך. אך זה לא המקרה, כפול ליבות אינו אומר בהכרח מהירות כפולה, כאן זו התוכנה עצמה שקובעת את הביצועים המקסימליים ואת מידת היכולת של התוכנה להשתמש בליבות הנוספות.

סדרת Core i - הטעות הנפוצה

אנשים רבים טועים לחשוב שהסדרות -Core i3, i5, i7 ו-i9 מבית אינטל מציינות את הדור של המעבד אך לא כך הדבר. בתחילת 2010 השיקה אינטל סדרת שמות חדשה למעבדים שלה, אז היו רק שלוש גרסאות: Core i3, Core i5 ו-Core i7, אבל הנקודה היא שבשמות המעבדים אין דבר וחצי דבר עם התכונות הטכניות של המעבד. במקום זאת, מאז מחולקים המעבדים לרמת ביצועים נמוכה (i3), רמה בינונית (i5) ורמת ביצועים מתקדמת (i7).

הרעיון והתפיסה של דורות המעבד מגיע בעיקר לאחר השקת סדרת Core i. בין דורות המעבדים ישנם מספר הבדלים וההבדל הגדול ביותר למעשה הוא ההבדל במיקרו-ארכיטקטורת המעבד.

הבדלים עיקריים בסדרת Core i

ל Core i7 יש כמובן ביצועים גבוהים יותר בהשוואה ל-Core i5. ו Core i5 הוא מעבד טוב יותר ממעבד Core i3. העניין האמיתי פה הוא להבין מה אפשר לצפות מהמעבדים השונים מהסדרות השונות על פי שם המעבד.

לא כולם יודעים אבל מעבד  Core i7 לא מייצג מעבד שבע ליבות. מספר הסדרה משמש רק לציון ביצועים יחסיים. Core i3 מיוצר רק עם מעבדי ליבה כפולה, בעוד שהדגמים החדשים יותר, Core i5 ו-Core i7, מצוידים גם במעבדים כפולים וגם במעבדי ארבע ליבות ויותר.

איזה מעבד לקנות
סדרת אינטל Core i

מה המשמעות של מספר דגם המעבד?

בניגוד לסוגי מעבדים קודמים (Atom, Celeron, Core 2 ו-Pentium), לסדרת Core i יש דורות שונים כאשר הדור הראשון הושק כאמור בשנת 2010. לכל סדרת Core i (למשל Core i3, Core i5, Core i7) ישנם דורות אשר שונים מאחד לשני במיקרו-ארכיטקטורה שלהם. עם כל דור חדש שיוצא ממפעלי אינטל, הביצועים משתפרים במעט ולעיתים קרובות המעבדים גם צורכים פחות אנרגיה. הדור האחרון של סדרת Core i הוא הדור השתיים עזרה ונקרא "Alder Lake" ומגיע עם טכנולוגיית 10 ננומטר משופרת.

לכל דור יש סדרה משלו של מעבדים: Core i3, Core i5, Core i7 ו-Core i9 ולאחרונה יצא גם הדגם החזק ביותר i9, עם ביצועים גבוהים באופן ניכר מהדורות הקודמים.

למזלנו אפשר בקלות יחסית לגלות לאיזה דור שייך מעבד מסוים על ידי התבוננות בספרה הראשונה בדגם שלו. כלל אצבע שבו אנו יכולים להשתמש בכל הנוגע לקביעת ביצועי המעבד בהשוואה למתחרים שלו הוא להסתכל על שלושת המספרים האחרים בשם הדגם.

אם אתם רואים למשל את שני המעבדים האלו: Intel Core i3 8100 ו-Intel Core i3 8300,
אז מה שכן ניתן להסיק ממספר המעבד הוא שהמעבד השני הוא המעבד היותר חזק מבין השניים מכיוון ש-300 יותר גדול מ-100.

תדירות שעון: ככל שהמספר גדול יותר כך המעבד מהיר יותר

תדירות השעון של המעבד נמדדת בגיגה-הרץ (GHz) והיא זו שקובעת למעשה את המהירות המקסימלית שבה המעבד יכול לעבוד ולבצע חישובים. ובשפה עוד יותר פשוטה, תדר שעון גבוה יותר מעיד על כך שהמעבד יכול לעבד משימה מסוימת מהר יותר.

כאן מבחינים אנו גם בין שני מונחים נוספים: "מהירות שעון בסיסית" ו"מהירות שעון מוגברת". "מהירות שעון בסיסית" היא המהירות שבה המעבד פועל רוב הזמן. "מהירות שעון מוגברת" פירושה שהמעבד עובד מהר יותר כאשר הוא מתבקש לכך ובתנאי שהמעבד אינו מתחמם מעבר לטמפרטורה מסויימת.

למעבד Core i5 8400 למשל, יש תדר שעון בסיסי של 2.80 גיגה-הרץ אך "מהירות שעון מוגברת" של 4.0 גיגה-הרץ. מעבד i5 8600 כפי שהמספר מרמז, הוא מעבד מהיר יותר. התדר השעון הבסיסי שלו הוא 3.1 GHz והמוגבר הוא 4.30 GHz והמספר 8 בשם בדגם, כמו שכבר למדנו קודם, אומר לנו שזהו הדור השמיני לסדרת מעבדים זו.

כאשר אנו באים לבחור מעבד, אלו יהיו הצרכים שלנו שיקבעו איזה מעבד עלינו לבחור. אם אתם רוצה מחשב חסכוני, אז Core i5 8400 עשוי להספיק, בעוד שמשתמש עם דרישות גבוהות יותר עשוי לבחור בדגם קצת יותר חזק על מנת לקבל יותר ביצועים. עם זאת, ההבדל בביצועים בין 8400 ל-8600 אינו כה גדול לעומת ההבדל בביצועים בין הסדרות השונות (i3, i5, i7, i9) – אבל עדיין יהיה הבדל מסוים בביצועים של שני מעבדים אלו.

 

ההבדלים בין מעבדי אינטל השונים

פה נסביר גם על ההבדלים וגם על הדימיון בין הממעבדים השונים, כמו כן למטה ישנה טבלה שמציגה זאת בצורה ברורה ומתייחסת לפרמטרים שונים במעבד..

Core i3 – האפשרות הזולה ביותר לאילו ללא תציב גבוה. עובד היטב עבור דברים בסיסיים כמו גלישה ברשת, שימוש בתוכנת עיבוד תמלילים, שיחות וידאו וגלישה ברשתות חברתיות. לא מתאים לשחקני מחשב או משתמשים כבדים יותר.

Core i5 – טווח הביניים. אם אתם מחפשים איזון בין הביצועים למחיר, ה-Core i5 הוא המעבד שכנראה כדאי לכם לבחור. עובד בצורה לא רעה בכלל גם למשחקים קלים בתנאי שזה מעבד G או Q.

Core i7 – המעבד החזק מבין השלושה. מתאים למשתמשים כבדים שעובדים עם מספר יישומים פתוחים בו זמנית. אידיאלי גם לחסרי סבלנות שמיבניכם שממש לא רוצים לחכות לטעינת תוכנה או משחק.

מעבד
ליבותזכרון מטמון L3Hyper-threadingטורבוגרפיקהמחיר
Core i323MBכןלאנמוכהנמוך
Core i52 – 43MB – 6MBלאכןבינוניתבינוני
Core i72 – 64MB – 15MBכןכןטובהיקר
Core i910 – 1810MB – 24.75MBכןכןמעולהמאוד יקר

Core i9 - המלך החדש של המעבדים

המילה האחרונה בעולם המעבדים למשתמשים ביתיים היא סדרת ה- i9. זהו מעבד יקר ביותר שמחירו יכול לעלות גם מעל 1000 ש"ח כשקונים מחשב חדש. המעבד גם דורש לוח אם שונה לחלוטין מהדגמים הבסיסיים של לוחות אם, כך שייתכן שיהיה קשה לשדרג את המחשב הקיים במידה ורוצים את ה i9. זוהי בחירה מעולה עבור אלה שחייבים את הביצועים המהירים ביותר, עם תדר השעון הגבוה ביותר ומספר הליבות הגבוה ביותר.

מעבד אינטל Core i9
Intel Core i9 9th Gen.

איזה מעבד אינטל אני בוחר?

מי שחייב ביצועים גם במחיר של מחיר גבוה צריך לשקול ברצינות את המפלצת Intel Core i9, שמספקת ביצועים חזקים ביותר, אך עם תג מחיר גבוה למדי. לסיכום, הכל תלוי בדרישות המשתמש, לאילו צרכים הוא צריך את המחשב וכמה הוא יכול להרשות לעצמך להוציא על מעבד. ברוב המקרים, אפשר לבחור מעבד בינוני שיספק את כל הצרכים שלנו.

האם המאמר הזה היה קשה מדי עבורך?

כאן תוכלו לקרוא מדריך למעבדי אינטל למתחילים

שתף

מאמרים נוספים בנושא

מחשב מקולקל
חומרה

4 טעויות שהורסות את המחשב הנייד שלך

נשפך מים או קפה על המחשב הנייד? הדברים שחשוב לעשות מיד אחרי שזה קרה. כמו כן פה תלמדו ממה חשוב להימנע בעבודה עם מחשב נייד על מנת שיאריך ימים.

נגישות