...

לשיחת ייעוץ

2.4GHz או 5GHz? המדריך המקיף

2.4GHZ או 5GHZ

מה ההבדלים בין תדרי הוויפי 2.4GHz ו- 5GHz?

ההבדלים העיקריים בין התדרים שכולנו מכירים מהרשתות האלחוטיות השונות 2.4 ג'יגה-הרץ ו-5 ג'יגה-הרץ הם כעיקרון טווח הקליטה ורוחב הפס שלהם (מהירות). אם נתחיל עם 5 ג'יגה-הרץ, אז תדר זה מציע מהירויות שידור מהירות יותר כאשר מדובר במרחקים קצרים יותר. תדר ה 2.4 ג'יגה-הרץ לעומתו, עובד בדיוק הפוך ומציע כיסוי גבוה יותר למרחקים ארוכים יותר. אך עם זאת, המהירות תהיה איטית יותר ביחס לחברו ה 5 ג'יגה-הרץ.


במאמר זה נפרט בפרוטרוט את ההבדלים השונים בין התדרים השונים, כמו כן נעזור לך לבחור את התדר המתאים לך ביותר.

נתב אלחוטי
נתב אלחוטי

תוכן עניינים

טווח כיסוי של רשת הוויפיי

ברוב המצבים, ככל שהתדר של אות אלחוטי מסויים גבוהה יותר, כך הטווח שלו יהיה קצר יותר. הסיבה העיקרית לכך היא שלאותות בתדר גבוה אין מספיק כוח לחדור חומרים קשים כגון קירות ורצפות בטון בהשוואה לאותות בתדר נמוך יותר.

כיסוי וויפי

יציבות 5GHz לעומת 2.4GHz

ברוב המיקרים התדר 5 ג'יגה הרץ לא יהיה יציב כמו ה-2.4 ג'יגה הרץ, מכיוון שמבחינת הטווח קליטה האות קצר יותר, מה שאומר שהכיסוי נוטה להיות קטן יותר באופן משמעותי. ככל שהאות קצר יותר, קיים סיכון גדול יותר לניתוקים בלתי צפויים ואקראיים. ניתוקים אלו יכולים להתרחש בדרך כלל כאשר אתה נודד עם המכשיר הנייד או נמצא במקום שבו האות וויפי יחסית חלש.

איזה תדר נותן יותר רוחב פס?

תדרים גבוהים יותר מאפשרים להעביר נתונים מהר יותר, זה מה שנקרא בהקשרים טכניים כרוחב פס. ככל שיש לך רוחב פס גדול יותר, כך תוכל להוריד ולהעלות קבצים מהר יותר. איפה הדבר בא לידיי ביטוי? שירותים הדורשים רוחב פס גדול כגון IPTV, Apple TV, Google Chromecast וכיוצא בזה, יעבדו הרבה יותר טוב וחלק ממה שהיה קורה ברוחב פס נמוך יותר. 

זו בדיוק הסיבה שהתדר 5 ג'יגה הרץ הוא התדר המנצח בכל הנוגע לרוחב פס מכיוון שהוא מציע העברת נתונים מהירה יותר בהשוואה ל-2.4 ג'יגה הרץ האיטי יותר.

רוחב פס

איזה תדר פחות רגיש להפרעות חיצוניות?

כיום יש אינסוף מכשירים המשתמשים בתדר 2.4 ג'יגה-הרץ בלבד ובדיוק בגלל זה, גודש של תעבורת נתונים עלול לקרות חדשות לבקרים, וזאת מכיוון שאותם מכשירים מנסים להשתמש בדיוק באותו טווח ערוצים של תדרי רדיו. הנקודה היא שלתדר 5 ג'יגה-הרץ יש היצע עצום של 23 ערוצים פנויים בהשוואה לתדר 2.4 ג'יגה-הרץ שיכול להתהדר רק ב-3 ערוצים.

המספר האמיתי של הערוצים ב 2.4 ג'יגה הרץ הוא 11 אך אם אנו מעוניינים בערוצים פנויים מהפרעות אז המספר הוא 3 בלבד, שכן כל ערוץ משפיע גם על שני הערוצים שלפניו והשניים שאחריו.

תכנון-ערוצים-2.4-GHz
ערוצי WiFi בתדר 2.4GHz

האם כדאי לי לבחור 2.4 ג'יגה-הרץ או 5 ג'יגה-הרץ?

באיזה משני התדרים האלה כדאי לבחור תלוי במטרה עצמה ובאילו שימושים תרצו להשתמש ברשת האלחוטית. עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות על מנת לגלות במה עליכם לבחור לצרכים הספציפיים שלכם. השאלות הבאות נוסחו כדי לעזור לכם לבחור נכון:


אם אתה רוצה מהירויות העברה גבוהות כל הזמן, אז 5 ג'יגה הרץ הוא התדר שאתה צריך לבחור.


אם אתה מאמין שטווח קליטה גבוה יותר (שטח כיסוי גדול יותר) חשוב ממהירות שידור מקסימלית, אז 2.4 ג'יגה-הרץ הוא זה שמתאים לך יותר.


אם יש לכם כרגע מספר רב של מכשירים המשתמשים בתדר 2.4 ג'יגה-הרץ ואתם נתקלים בבעיות של הפרעות או ניתוקים, אז כנראה ש-5 ג'יגה-הרץ הוא התדר שאתם צריכים לבחור.


אם המכשירים המחוברים לרשת האלחוטית מתנתקים לעתים קרובות מהוויפיי, ייתכן מאוד שהאות קצר מדי. במקרים כאלה, 2.4 ג'יגה הרץ עשוי להיות מתאים יותר מ-5 ג'גה הרץ על מנת להשיג רשת יציבה יותר.

2.4 או 5 ג'יגה הרץ
2.4GHz או 5GHz

נתב Dual Band סימולטני: גמישות ורוחב פס משופרים

ואולי בכלל לא צריך לבחור בין השניים? היום ישנו בשוק ראוטר Dual-Band סימולטני. מה זה רווטר Dual-Band סימולטני? נתב זה מסוגל לקבל ולשדר באותו הזמן על שני התדרים 2.4 ג'יגה הרץ ו-5 ג'יגה הרץ. התכונה הזו מאפשרת קיום שתי רשתות עצמאיות המאפשרות גמישות רבה יותר ורוחב פס מוגבר.

 

ראוטר Dual-Band מתאים במיוחד לבתים ולמשרדים שמתקיימים בהם מספר גבוה של פעילויות רשת, כמו גם למקומות שבהם מחוברים מספר גבוה של מכשירים אלחוטיים במקביל. על ידי פיצול התנועה לשני תדרים נפרדים, הראוטר מאפשר חיבור יציב למכשירים שמעדיפים את התדר 2.4 ג'יגה הרץ וחיבור מהיר יותר למכשירים שצריכים את ה-5 ג'יגה הרץ, מה שמבטיח יעילות גבוהה יותר בניהול הרשת ומונע התנגשויות בין המכשירים השונים.

 

בנוסף, ראוטר Dual-Band  לרוב תומך בטכנולוגיות כמו MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) ו-Beamforming, שמשפרות את איכות החיבור וטווח השידור של הרשת האלחוטית.

Band Steering: הרשת האלחוטית החכמה שמפנה אותך לתדר המתאים

Dual Band זה אחלה אבל למי יש כח להתעסק כל היום בבחירת רשת אלחוטית בטלפון או בטאבלט?

 

Band Steering היא פיתוח טכנולוגי נוסף בתחום הרשתות האלחוטיות שמאפשר לנתבים להפנות בצורה חכמה את המכשירים האלחוטיים לתדר המתאים ביותר.

באמצעות Band Steering, ניתן להפוך את הרשת הביתית לאחידה והומוגנית יותר, מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בבחירת תדרים ידנית. בנתב התומך ב-Band Steering, שני התדרים 2.4GHz ו-5GHz יעבדו תחת אותו שם רשת (SSID), והנתב יבחר באופן אוטומטי את התדר המתאים לכל מכשיר, תוך מתן דגש על יכולת מירבית וביצועים מיטביים.

לפני band steering ואחרי band steering
לפני Band steering ואחרי Band steering

השוואה בין 2.4GHz ל 5GHz - סיכום ומסקנות

כמו שרואים, ממדריך זה ניתן להבין שבבחירת התדר המתאים עבור הרשת האלחוטית שלכם, חשוב לקחת בחשבון את הצרכים המיוחדים שלכם ואת התנאים היחודיים בהם תשתמשו בו. תדר 2.4 ג'יגה הרץ מתאים לטווח גלישה גדול יותר ולמגוון רחב של מכשירים, בעוד שתדר 5 ג'יגה הרץ מציע ביצועים גבוהים יותר אך טווח גלישה מוגבל יותר.

בסופו של דבר, עליכם להבין את הצרכים הנכונים לכם ולבחון את האפשרויות הזמינות על מנת לבחור בתדר המתאים שיספק את הביצועים והטווח הנדרשים עבורכם.

צריך עזרה עם הרשת בבית או במשרד?

מומחה רשתות עם למעלה מ-20 שנות ניסיון

שתף פוסט

עוד מאמרים בנושא

Homeplugs powerlines מתאם רשת חשמל

מה זה מתאם רשת חשמל Powerline?

אם אתם גרים בבית ישן אז יש סבירות גבוהה שלבית אין שקעי רשת בקירות. ייתכן אז שאולי תחשבו שצריך לקדוח חורים חדשים בבית ולפרוש כבלים כדי לקבל רשת מהירה יציבה. אבל זה לא המקרה, במקום זאת…

רשת מאש אלחוטית

מה זה רשת מאש? המדריך המקיף על מערכת mesh

רשתות מאש הן הפתרון החדיש ביותר בתחום הרשתות הביתיות האלחוטיות. רשת mesh מספקת טווח גדול יותר, אות חזק יותר, חיבור יציב יותר ואינטרנט מהיר ללא קשר למקום שבו אתה נמצא בבית. רשתות מש כוללות…

נגישות